Hvordan jeg jobber digitalt

Da vi møtte opp til første time i Digital Markedsføring fikk vi beskjed om at vi skulle lage en blogg, og ble straks kastet inn i det. Her er noen av verktøyene jeg har måttet lære meg, og som bidrar til at jeg har god oversikt når jeg jobber med den.

Google Analytics

I hvert innlegg jeg poster bruker jeg relevante «tags» som skal gjøre det letter for folk å finne hvis de søker etter noe jeg har skrevet om. For eksempel i et tidligere innlegg som handlet om AirBnb og transaksjonskostnader tagget jeg ting som «søkekostnader», «digital plattform», «airbnb» og mange flere. Inne i Google Analytics har jeg også oversikt med informasjon om brukere/besøkende som er inne på bloggen.

WordPress

WordPress et plattformen jeg bruker for å poste/redigere innlegg, tilpasser designet/temaet, moderere kommentarer, og mye mer. Det er et verktøy som tilrettelegger alt på en oversiktlig og enkel måte. Alt man skulle tenke seg ligger allerede inne som ferdiglagde moduler, men man kan også velge å tilpasse innlegg eller designet på selve bloggen med koding og html hvis det er ønskelig.

Innhold

Utenom oppgaven vi mottar fra foreleser som spør om spesifikke temaer kan det være vanskelig å velge har man vil skrive om. En måte å få nye inntrykk på regelmessig er å lese blogger, aviser eller ukentlige nyhetsbrev. Noen jeg abonnerer på eller liker å lese er heltdigital.no, bransjebloggen 3min og Forbes.com. Gjennom disse får jeg oppdatert meg på hva som skjer i verden, både når det kommer til vanlige nyheter og det digitale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *