Refleksjonsnotat fra 1/4 av Digital Markedsføring

Da jeg møtte opp til første forelesning i digital markedsføring visste jeg ikke hva jeg hadde i vente. Noen måneder før hadde vi andreårsstudenter fått seks forskjellige valgfag å velge mellom, og all informasjonen vi fikk var en beskrivende tekst til hver av dem. Digital markedsføring var raskt det som appellerte til meg. Selv valgte jeg å ikke dykke noe dypere for å finne ut mer, men heller vente og få en spennende start på et nytt år og vårsemester.

Kunstig intelligens, disruptive teknologier og plattformtjenester er noen av de mange temaene som vi har vært innom i det første emnet, Digital Økonomi og Forretningsmodeller. For bare en måned siden trodde jeg at jeg hadde en anelse om hvordan teknologien kom til å se ut 5-10 år frem i tid, men innser i dag at det var noenlunde naivt. Fordi jeg hadde hørt om kryptovaluta, blokkjeder og stordata før, men egentlig aldri forstått hvordan det fungerte. Jeg hadde oppfatning om at disse tingene kanskje kom til å være viktige for oss i fremtiden, men ikke hvor betydelig viktig det kom til å bli.

Vi er nå ferdig med en fjerdedel av dette kurset. Det skiller seg ut fra de andre semestrene ved at det er mye mer praktisk enn noe vi har gjort tidligere. Å drive en blogg kan hvem som helst gjøre, men å poste innlegg som man selv er stolt av og ønsker at folk skal lese er en annen ting. Med et høyt nivå i klassen er det også lett å måle seg opp mot andre, men på den andre siden bidrar det også til økt motivasjon til å levere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *